Tältä sivulta löydät ohjeet asiointiin Kalliolan työterveydessä. Tavoitat meidät kiireellisissä asioissa aina saman päivän aikana. Olemme etäasioinnin edelläkävijöitä, muttemme myöskään säästele vastaanottoaikojamme. Meillä voitkin luottaa siihen, että saat aina asianmukaisen hoidon, kun sairastut.

TIEDOTE 27.3.2020

Painotamme Kalliolan työterveydessä etävastaanottoa, jotta henkilökuntamme säilyisi terveenä ja voisi palvella asiakkaitamme parhaansa mukaan. Lisäksi etävastaanoton käyttö nopeuttaa heidän työtään huomattavasti esimerkiksi puhelinkonsultointiin verrattuna.

Teemme tällä hetkellä hoidon tarpeen arviointia arkisin klo 9-12, jolloin meillä on käytössä myös lääkärin palvelut.

Olemme etäasioinnin edelläkävijöitä, ja pyydämme sinua kirjautumaan etävastaanottopalveluihin ja lähettämään meille siellä viestin tai liittymään chattiin.

Voit tehdä itsellesi tunnuksen ja asioida etävastaanotolla täällä.

Kun sairastut

Äkillisen sairauden kuten flunssan iskiessä voit soittaa numeroon 050 527 1517. Työterveyshoitajamme arvioi puhelimessa hoidon tarpeesi ja antaa hoito-ohjeet ja/tai varaa sinulle ajan lääkäriin ja mahdollisiin tutkimuksiin.

Työterveyshoitajan päivystävät puhelinajat ovat arkisin 8–10 ja 12–13.

Kun sairastut, muistathan tarkastaa myös työnantajasi ohjeen sairauspoissaoloista. Osa työnantajista ei edellytä hoitajan tai lääkärin sairauslomatodistusta ensimmäisiltä sairauden päiviltä, vaan käytössä on niin sanottu omailmoitus.

Jos kyse on työtapaturmasta, mene heti lähimmälle terveysasemalle ja ilmoita, että kyse on työtapaturmasta.

Etävastaanotto

Meillä voit asioida myös etänä. Olemme edelläkävijöitä etävastaanoton käyttäjinä ja uskomme, että osassa tapauksia voimme auttaa potilasta ilman että tämän tarvitsee tulla sairaana vastaanotolle.

Tarvitset etävastaanoton tunnuksen luomiseen ensimmäisellä kerralla pankkitunnukset henkilöllisyyden todentamiseksi. Seuraavilla kerroilla pankkitunnuksia ei enää tarvita, vaan käytät ensimmäisellä kerralla luomaasi tunnusta.

Voit tehdä itsellesi tunnuksen ja asioida etävastaanotolla täällä.

Päivystyschat

Voit kysyä akuutteja kysymyksiä terveydestäsi arkisin klo 8–10 ja 12–13 päivystyschatissa. Työterveyshoitaja vastaa viestiisi kahden tunnin sisällä viestin lähettämisestä.

Päivystyschattia voi hyödyntää esim. silloin kun sinulla on:

  • flunssan oireita
  • tukkoinen olo
  • yskä
  • vatsaoireita
  • virtsatietulehduksen oireita
  • iho- ja allergiaoireita
  • silmätulehduksen oireita

Chatissa voidaan myös käydä läpi laboratoriotuloksia.

Lähetä kiireetön kysymys

Voit lähettää etäpalvelun kautta kiireettömiä kysymyksiä, joihin saat vastauksen kahden arkipäivän kuluessa. Tällaisia asioita voivat olla esim. rokotuksiin ja terveystarkastuksiin liittyvät kysymykset. Voit lähettää kysymyksen etäpalvelun kautta myös, jos sinua mietityttää esimerkiksi työssä jaksaminen ja työhyvinvointi.

Videovastaanotto

Käytämme erikseen sovittavissa tilanteissa myös videovastaanottoa.

Vastaanottoajan peruminen

Työterveyden ajan voi peruuttaa soittamalla työterveyshoitajalle numeroon p. 050 527 1517. Mikäli työterveyshoitaja ei vastaa, voit myös lähettää tekstiviestin.

Mikäli perut ajan alle 24 h sisällä varatusta ajasta, sinulta voidaan periä 75 % vastaanoton maksusta. Summan suuruus riippuu siitä, kenen ammattilaisen vastaanotolle olet ollut tulossa. Esim. työterveyslääkärin vastaanottokäynti (20 min) maksaa 50 €. Tällöin liian myöhään peruutetusta ajasta lähetetään 37,5€ lasku.

Työhöntulotarkastus

Työhöntulotarkastuksessa selvitetään työntekijän terveyden ja hyvinvoinnin tilaa kokonaisuutena.

Työhöntulotarkastukset tehdään asiakasorganisaatioissamme tyypillisesti kaikille uusille työntekijöille koeajan aikana. Työhöntulotarkastus lähtee liikkeelle sähköisestä kyselystä, jonka perusteella työterveyshoitaja arvioi, onko tarvetta kutsua työntekijä myös fyysisesti vastaanotolle. Teemme työhöntulotarkastuksia myös videon välityksellä. Osa työhöntulotarkastuksista on lakisääteisiä, jolloin vastaanottokäynti on välttämätön.

Lisäksi Kalliolan työterveydessä tehdään lakisääteiset määräaikaiset terveystarkastukset niille työntekijöille, jotka tekevät yötyötä tai sellaista työtä, jossa on väkivallan uhka.

Potilasasiamies

Kalliolan työterveyden potilasasiamies ohjaa ja neuvoo potilaita ja heidän omaisiaan potilaan hoitoon ja kohteluun liittyvissä kysymyksissä ja antaa tietoa potilaan oikeuksista. Potilasasiamies neuvoo ja avustaa tarvittaessa muistutuksen, kantelun tai potilasvahinkovahinkoilmoituksen teossa ja korvausasian vireille panossa.

Jos hoitoon tai kohteluun liittyy epäselvyyksiä, suositeltavaa on selvittää asiaa ensin johtavan työterveyshoitajan Sanna Paavosen tai hoitavan lääkärin kanssa. Hoidosta tai kohtelusta voi antaa suoraan muistutuksen palveluista vastaavalle lääkärille. Potilasasiamies ei ota kantaa lääketieteellisiin ratkaisuihin eikä hänellä ole päätäntävaltaa.

Yhteystiedot

Potilasasiamies Theodoros Kyriopoulos, potilasasiamies@kalliola.fi

Johtava työterveyshoitaja Sanna Paavonen, sanna.paavonen@kalliola.fi

Palveluista vastaava lääkäri Markku Seuri, markku.seuri@kalliola.fi

Tutkimusnäytteiden ja kuvantamisen kumppanimme on Synlab, jolla on toimipisteitä ympäri Suomen. Työterveysasemaan nähden lähin piste on Kampissa. Kalliolan työterveyden asemalla tehdään vain yksinkertaiset tutkimukset.
Kalliolan työterveys hoitaa ensisijaisesti tilanteissa, joissa asiointi liittyy työterveyteen tai esimerkiksi työssä jaksamiseen. Asemalla voi kuitenkin asioida myös yksityisasiakkaana. Kalliolan lääkärit voivat myös tehdä lähetteen erikoislääkärille joko yksityisille palveluntarjoajille tai julkiseen terveydenhuoltoon.
Soita aina ensin Kalliolan työterveyteen, p. 050 527 1517. Oma työterveyshoitajamme arvioi, millaisia hoitotoimenpiteitä tarvitset. Hoidon tarpeen arvioinnin perusteella lääkäri ottaa sinuun tarvittaessa yhteyttä tai pyytää sinua vastaanotolle. On turha lähteä matkaan, jos asia voidaan hoitaa etänä — jopa 60% tapauksista voidaan.  
Kalliolan työterveys ei ole auki öisin, viikonloppuisin tai pyhinä. Jos sairastut työtehtävissä em. aikoina ja vaivasi vaatii välitöntä hoitoa, useimmissa asiakasorganisaatioissamme esimiehet voivat myöntää maksusitoumuksen jollekin toiselle työterveystoimijalle, joka päivystää myös öisin ja viikonloppuisin. Ohjeistuksen tästä löydät tyypillisesti työnantajan intranetistä. Työtapaturman hoitamiseen et tarvitse lähetettä. Jos sairastut vapaa-ajallasi, esim. loukkaannut kotona tai harrastuksissa, hoitosi ei kuulu työterveyden piiriin.

050  527 1517

puhelinpäivystys
arkisin klo 8–10 ja 12–13